PREZENTARE


Proiectul de față se aliniază cerințelor actuale ale consumatorilor īn ceea ce privește creșterea disponibilității pe piața locală a unor produse sănătoase, minimal procesate, īmbunătățite proteic și nu īn ultimul rānd echilibrate nutrițional. Obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea, obținerea și testarea unui produs de tip snack, sărat, cu un conținut mare de proteine vegetale. Noutatea proiectului derivă, īn principal, din compoziția produsului ce constă dintr-un amestec de legume și semințe, ce se dorește a fi folosite integral, reducāndu-se la minim deșeurile. Acest amestec va fi stabilit īn funcție de compoziția acestora pentru a rezulta un produs echilibrat din punct de vedere nutrițional. Dezvoltarea și optimizarea tehnologiei de obținere a produsului constituie un alt criteriu de noutate a proiectului, ceea ce contribuie la dezvoltarea economiei circulare. Produsul rezultat va fi analizat din punct de vedere senzorial și īn același timp, utilizānd o analiză de tip conjoint, se vor determina deciziile de cumpărare ale consumatorilor īn funcție de compoziție, tehnologia de procesare, proprietățile nutriționale și nu īn ultimul rānd īn funcție de costul final al produsului.

OBIECTIVE:
Obiectiv general: dezvoltarea, obținerea și testarea unui produs de tip snack – sărat, minimal procesat cu conținut mare de proteine vegetale și echilibrat nutrițional.

Obiectivele specifice derivă din obiectivul general al proiectului și sunt:
OS1. Evaluarea preferințelor consumatorului față de produsele de tip snack – sărate cu conținut mare de proteine vegetale;
OS2. Dezvoltarea și optimizarea unei tehnologii de obținere a unui produs “tip snack”, sărat cu conținut mare de proteine vegetale, la nivel de laborator;
OS3. Studiu conjoint pentru analizarea preferințelor consumatorului față de produsul obținut și sensibilitatea la preț a acestuia;
OS4. Creșterea vizibilității prin diseminare și comunicare.